| Poezi dashurie. | |
|
+19doni Lacuna_Coil kitty elbasanlli-puro the doctor 2000 hot_spicy aurel_m131 odise dj jero Realkatil Blue Paradise RioT ana vdekja_eshte_mundesia fefe_ Assy Enny-Art Darkangel Soldier Of Fortune 23 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
ana Adoleshent
Numri i postimeve : 27 Mosha : 32 Vendndodhja : tirane Hobi : basketbolli Koha e lire : lexoj Piket : 0 Data e regjistrimit : 21/07/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Fri Aug 01, 2008 2:51 am | |
| 1-Perhumba ne zemren tende as vete s'e di se si....Dikush ma vodhi zemren,hajduti mos ishe ti?
3-Nqs nje dite i vetmuar do te ndjeheshkerko zemren time ne qetesi do ta prekesh.Nqs nje dite syte e tu lotojnekujto syte e mi, me te tute ngjasojne.E nqs kerkon te qeshesh si i marre,mos harro:"Dikur nje dashuri ke vrare!"
4-Kur linde ti,dielli te puthi ne buze.Bora u be aq xheloze,sa shkriu.Yjeve u lindi nje mikme i bukur se to.Se te gjithe te deshen,e une me shume se to....
5-"TE DUA" thote zemra, por ti s'e degjon."TE DUA" thote shpirti, por ti s'e beson. "TE DUA" thone syte, por ti s'i lexon. "TE DUA" thote buza, por ti s'e kupton. Sepse ti nuk ndjen, nuk dashuron........
6-Nje mije te puthura,dy pika lot,kjo eshte dashuria e te rinjve sot...
7-1-Zjarrin e zemres ua dhashe buzeve. Buzet e mia t'i dhashe ty. Ti ndjeve zjarrin ne gji, e djegur isha une, u dogje edhe ti... | |
|
| |
RioT Adoleshent energjik
Numri i postimeve : 4242 Mosha : 30 Vendndodhja : burg Hobi : te dal nga burgu Koha e lire : pyt kohen e lir jo mu Piket : 175 Data e regjistrimit : 22/07/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Tue Aug 05, 2008 10:20 pm | |
| PREJ HOTMAILIT KUR TI LESHOVA SYT
PREJ HOTMAILIT KUR TI LESHOVA SYT KUR TE PASH PASWORDIN NE FYT THASH U MYT KUKU PER MU SHPEJT WINDOWSIN E KAM STARTU
JA PO QELI MESENGJERIN ME SHUM DESHIR PER ME GJET NJE QIKE TE MIRE KAM VENDOS EDHE PIKE U NJOFTOVA ME NJE QIKE
TUNG I THASH QKA PO BAN UNE JAM BACA SHABAN TUNG ME THA ME DASHURI UNE JAM DADA KATHI
UNE E VESE PER DASHURI KAM DESHIR ME I PAS PES FEMI AJO ME THA O BABALOK, LARGOHU SE TA FUTA BLOK
OK I THASH NUK TE LUS PO TA FUTI NI VIRUS NUK ESHTE GAJLE THA PER MU KAM ADRES EDHE NE YAHOO o sa kam qesh me ket qafsha te gjith | |
|
| |
Blue Paradise Adoleshent energjik
Numri i postimeve : 8513 Mosha : 34 Vendndodhja : ♥♥ne zemren e dikujt♥♥ Hobi : te iki shpesh te vendodhja lart :P Koha e lire : snuk Piket : 215 Data e regjistrimit : 24/07/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Thu Aug 07, 2008 2:01 pm | |
| E di qe dhe ti larg meje po vuan por kur me do pse nuk ma thua? E di qe po jeton nje jete te veshtire por cfare faji kam une qe me thua lamtumir? Perse sme lejon qe pran te te rri? plaget e shpirtit ti mjekoj me dashuri Pse me largon dhe sme jep asnje shprese? Pse i dashur ti do qe te vdes? | |
|
| |
Numri i postimeve : 8513 Mosha : 34 Vendndodhja : ♥♥ne zemren e dikujt♥♥ Hobi : te iki shpesh te vendodhja lart :P Koha e lire : snuk Piket : 215 Data e regjistrimit : 24/07/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Thu Aug 07, 2008 2:06 pm | |
| Heshtje,sepse rruga ska me fjale dashuri e cmendur e shuar ne mall Heshtesi,se ne te dy u ndame u larguam te heshtur,u larguam pa fjale Heshtje,se nuk na donin bashke te dy te destinuar nje fat te mbrapsht Heshtesi,sikur per ne ska dashuri duket sikur sjemi as un e as ti | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Thu Aug 07, 2008 2:10 pm | |
| Nje rrufe preku zemren time nje dashuri shpertheu pas nje ngrice nje diell lindi pas nje terri te gjate nje gonxhe celi pas nje nate te vrare Shikova perreth shpirti im preku lendina te gjelbra Papritur nje ze i embel me tha: Jemi pertej eres,aty ku dashuria shtrihet ne horizont. | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Thu Aug 07, 2008 2:14 pm | |
| Me fal i dashur qe te dua shume me fal per lotet qe per ty po i derdh lume. Me fal me fal ne pafundsi me fal qe te dhuroj dashuri Merre zemren time,aty do gjesh te verteten te verteten qe askush s'mundi ta zbuloj ajo te thote:Pafund te dashuroj Te dashuroj si askend me pare dhe perseri te them:Me fal. | |
|
| |
RioT Adoleshent energjik
Numri i postimeve : 4242 Mosha : 30 Vendndodhja : burg Hobi : te dal nga burgu Koha e lire : pyt kohen e lir jo mu Piket : 175 Data e regjistrimit : 22/07/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Thu Aug 07, 2008 2:44 pm | |
| yyyy ble paradise ti i ke ber kto moj? | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Thu Aug 07, 2008 2:47 pm | |
| :D 3 te fundit i ka be un :D | |
|
| |
RioT Adoleshent energjik
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Thu Aug 07, 2008 3:27 pm | |
| | |
|
| |
Darkangel Adoleshent energjik
Numri i postimeve : 10720 Mosha : 35 Vendndodhja : Andej-Kendej-Gjithandej Hobi : Tallje Bythe Me Paramendim Koha e lire : jam busy skam koh te lir fare :PpPpPp Piket : 83 Data e regjistrimit : 18/07/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Fri Aug 08, 2008 6:58 pm | |
| Le ta di gjithe bota Qe un jam e jotja Qe per ty jap jeten Qe te dua ty me shum se veten... Mos me largo nga zemra Kur te largohem nga syte Mos ma mbylle deren se jam fat i yt Mos me thuaj jeto kur jeta nuk ka kuptim Mos me thuaj te qesh kur nuk kam gezim. Zerin degjoj ne telefon Dhe si me duket nuk e di Prape me puth ,te them (te dua) sikur te jem femi kur ti e mbylle telefonin Zerin tend degjoj perseri Une (te dua) dhe ti kte e di shum mire Kur jeta te deshperon E fati shpinen te kthen Kur jeta te behet e pa jetueshme Mos harro se egsiston nje njeri Qe te ka shum xhan, dhe mendon per ty Te puth ,te perqafoj dhe kurr nuk do te harroj :wink: | |
|
| |
Numri i postimeve : 10720 Mosha : 35 Vendndodhja : Andej-Kendej-Gjithandej Hobi : Tallje Bythe Me Paramendim Koha e lire : jam busy skam koh te lir fare :PpPpPp Piket : 83 Data e regjistrimit : 18/07/2008
| Te kam borxh dy fjale qe dot nuk ti thashe, te kam borxh nje puthje qe dot nuk ta dhashe, te kam borxh nje leter qe dot nuk ta dergova' te kam borxh nje lule qe dot nuk ta dhurova, te kam borxh nje jete qe dot me ty s'jetova, te kam borxh nje dashuri qe dot me ty s'perjetova, per borxhet mendova dhe pse nuk kam faj, ty po te betohem nje dite do te ti laj... | |
|
| |
| te dua te dua te them pa mbarim se po te te them ne gjuhe tjeter ajo nuk ka kuptim :wink: dashuria per mua nuk ka mbarim te te them te dua me permadhim dhe noshta qe je larg per mua nuk ka reci perseri te them te dua se ti je e shtrejnt per mua sic jam un per ty | |
|
| |
Realkatil Adoleshent progresiv
Numri i postimeve : 190 Mosha : 33 Vendndodhja : Aty ku mdo mu raki Hobi : msn Koha e lire : msn Piket : 3 Data e regjistrimit : 01/10/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Wed Oct 01, 2008 8:11 pm | |
| CA DUAR ZGJATEN Ca duar zgjaten drejt meje, ca sy me trembin kur me shikojne, vec forca dhe veshtrimi i tyre ne kah te kundert, s`e rrotullojne dot kete bote. Nuk di ku , engjejt ndaluan, ku zanat e bukura kercejne, ku djajt kerkojne shpellat e sosura, ku mitologjite behen shprese e arte. *** Une rrugeve pa fund mbeta, qe nga stani ,ku startin kam nisur. nese dola ne breg, nga deti i hapur, prape s`besoj! Them: "Si dallget s`me paskan mbytur?!" *** Tani di tju them nje vjershe, rrugen nga shtepia ne pune. si nxenesi, ku ngaterron nje rresht, ashtu shpesh ngaterrohem une Me duhet te kethehem pak ore, te shikoj rrug te pasterta. Me letra prap une ti felliq dhe pastruesi pune te kete serisht. nese kete nje nate s`e bej, pa pune do mbetet, se s`ka c`te fshije. *** Me besoni kur ju flas, kur nje te vertet rrefej. Buzen gjithemon e kam te care, Po te me pyesni:"Pse?!" Besoni qe ju genjej. | |
|
| |
Realkatil Adoleshent progresiv
Numri i postimeve : 190 Mosha : 33 Vendndodhja : Aty ku mdo mu raki Hobi : msn Koha e lire : msn Piket : 3 Data e regjistrimit : 01/10/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Wed Oct 01, 2008 8:12 pm | |
| Jeta Ata thone qe vendimet qe ti ke bere percaktojne jeten tende Kush do te behesh dhe do te behesh nje vajze e mire. Kam bere shume vendime. ------ Por asnjehere nuk duket sikur i kam bere siē duhet. gjithnje gjera te keqija ndodhin Dhe kurre nuk mund te gjej driten. Vetem vazhdoj jeten duke prishur gjithēka. Dhe me vjen keq per gjerat qe bej, por duket se kurre sdo te ndaloj. Ne jeten time njerezit vijne e shkojne. Nuk duket sikur atyre i vjen keq, por kjo me ben qe te interesohem per ta edhe me shume. Lidhjet nuk mbarojne kurre. Dhe trishtimi godet shpejtesine. Shoket nuk rrine kurre dhe trishtimi nuk shkon kurre. Jeta ime vazhdon te kaloje me dhimbje, por duket sikur nuk i intereson kurrekujt.
Luan me emocionet e mia Nuk shkon nje dite qe une nuk mendoj per ty. Urrej ta pranoj, por thell brenda une e di, Qe une isha thjesht nje djal tjeter, Nje djal tjeter ne mendjen tende. ------ A jam une si gjithe te tjeret, apo nje lloj i veēante? Dua vetem te di se ēfare mendon sa here qe me ngul syte, Ndalo, heshtje, asgje, apo ishte e shkruar keshtu? A e ke vene re se sa dhimbje sjell, Te mos e di se ēfare jam per ty? Apo ndershmerisht, ti ndihesh njesoj si une? Nuk mund te kaloj nje dite pa ty ne koken time. Do te me thuash se ta ndjen per mua, Apo me mire do te me kthesh kurrizin? Se shpejti ti do te shkosh, te me lesh ketu, Do te qendrosh apo se shpejti do te zhdukesh? Nuk di ēte them, jam shume i hutuar. Nuk di si tia bej qe te te heq qafe ty.
Me fal
Me fal per gjithe dhimbjen qe te kam shkaktuar, Dhe per rrugen ne te cilen te kam ngateruar. Te lutem mos me urre, Siē ben me insektet fluturuese. Vetem me ngri lart dhe me perqafo, Sepse e di,qe dashuria jote eshte e vertete. Te lutem, mos me bej te tregoj, Me dhimbjen e nje zemre te thyer. Te dhemb kaq shume, une
as nuk do te qaj. Tani as nuk do ta shoh qiellin. Disa mendojne qe jam i turpshem, Por po te me shohin me afer ata mund ta dallojne, Tere dhimbjen mbrenda meje. Te mos qenit me ty me thyen zemren. Ndonjehere nuk di ku te filloj. Kur ti ike, me more jeten me vete. Lutja ime per te me dhene nje mundesi, Fut zemren time ne nje valle te vogel. E di qe ēfare thashe eshte e gabuar,(Me fal) Ne qofte se sme beson, me masakro. Te qendroj afer teje, Do te me bente djalin me te lumtur te lumtur ne kete univers. Te lutem, vetem degjo se ēfare kam per te te thene, Dhe ndoshta me pas ēdo gje do te shkonte per mrekulli. Te lutem mos e hidh poshte dashurine tende, Ma jep mua, dhe une do ta bej me te forte dite pas dite. Tani per tani kjo eshte gjithēka qe kam per te te thene, dhe te lutem me beso kur te them te dua. Dhe do te te telefonoj prap sonte, mire.
KTO I KAM BO VET | |
|
| |
dj jero Adoleshent energjik
Numri i postimeve : 1330 Mosha : 32 Vendndodhja : vlore Hobi : muzika Koha e lire : muzike Piket : 583 Data e regjistrimit : 05/08/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Fri Oct 03, 2008 4:59 pm | |
| DASHURI E MADHE
ti vdes per mua une vdes per ty e kujt i plasi ka*i se vdiqem ne te dy | |
|
| |
odise Adoleshent energjik
Numri i postimeve : 1278 Mosha : 33 Vendndodhja : durres Hobi : lloto Koha e lire : gjithandej Piket : 45 Data e regjistrimit : 21/08/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Fri Oct 03, 2008 5:19 pm | |
| vetem per ty se je shum e mir.. ♥*.☆★.°.☆♥*.Ndoshta nje dite, ne te ardhmen .♥*.☆★.°.☆♥*.Ti perseri, do te kthehesh ♥*..☆★.°.☆♥*.Por gjalle, mua te mjeren ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Sbesoj se do te me gjesh. ♥*.°.☆★.°.☆♥*. ♥*..°.☆★.°.☆♥*.Mbi varrin, ku une prehem ♥*.★.°.☆★.°.☆♥*.Me keqardhje, do te lotosh ♥*..°.☆★.°.☆♥*.Dhe ikjen tende, prej meje ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Perjete, do ta mallkosh ♥*.°.☆★.°.☆♥*. ♥*..☆★.°.☆♥*.Ndoshta, shume i permalluar ♥*..☆★.°.☆♥*.Portretin tim, do ta kujtosh ♥*.☆★.°.☆♥*.Kur mbi pllake, te gdhendur ♥*..☆★.°.☆♥*.Emrin tim, do te lexosh ♥*..☆★.°.☆♥*. ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Si kurre, ndonjehere ♥*.°.☆★.°.☆♥*. Do te ndjehesh, fajtor ♥*..°.☆★.°.☆♥*.Per zemren time, te mjere ♥*.★.°.☆★.°.☆♥*.Qe ti vete e copetove ♥*.☆★.°.☆♥*. ♥*..☆★.°.☆♥*.Ndoshta, per te paren here ♥*..☆★.°.☆♥*.Mua falje, do te me kerkosh ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Por pergjigjen time, nen dhe ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Sdo mundesh, ta degjosh. ♥*..°.☆★.°.☆♥*. ♥*.★.°.☆★.°.☆♥*.Do te te fal, apo jo ♥*..°.☆★.°.☆♥*.As vete, nuk e di mire ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Pasi atehere, shpirti im ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Do te jete, plotesishte i shkrire. ♥*..☆★.°.☆♥*. ♥*..☆★.°.☆♥*.Ndoshta, do te mbjellesh lule ♥*.☆★.°.☆♥*.Mbi dheun e varrit tim ♥*..☆★.°.☆♥*.Me qellim qe ato te celin ♥*..☆★.°.☆♥*.Si kujtim, per dashurine ♥*.°.☆★.°.☆♥*. ♥*.°.☆★.°.☆ ♥*.Por lulet, do te vyshken ♥*..°.☆★.°.☆♥*.Dhe pa gjethe, do te ngelin ♥*.☆★.°.☆♥*.Edhe me gjak, po ti ujitesh ♥*..☆★.°.☆♥*.Ato kurre, nuk do te celin. ♥*..☆★.°.☆♥*. ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Ndoshta naten, do te me presesh ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Ne enderren tende, te trokas ♥*..°.☆★.°.☆♥*.Por edhe ne qofte se vij ♥*.★.°.☆★.°.☆♥*.Asnje fjale, nuk do te flas. ♥*..°.☆★.°.☆♥*. ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Me hijen e vdekjes, do te vij ♥*..☆★.°.☆♥*.Dhe syte mbi ty, do ti zgurdulloj ♥*..☆★.°.☆♥*.Frike ne zemer, do te te shtij ♥*.☆★.°.☆♥*.Derisa ty, te te tmerroj. ♥*..☆★.°.☆♥*. ♥*..☆★.°.☆♥*.Ndaj, po deshe te jetosh ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Ne heshtje i pa shqetesime ♥*.°.☆★.°.☆ ♥*.Ben mire qe te harrosh ♥*..°.☆★.°.☆♥*.Mua dhe dashurine time. ♥*.★.°.☆★.°.♥*. ♥*.☆★.°.☆♥*.Ndoshta, vetem atehere ♥*..☆★.°.☆I ♥*.qete, do te jetosh ♥*..☆★.°.☆♥*.Dhe shpirtin tim, nen dhe ♥*.°.☆★.°.☆♥*.Ndoshta, nuk do ta trazosh!!!... ♥*.★.°.☆★.°.♥*. | |
|
| |
odise Adoleshent energjik
Numri i postimeve : 1278 Mosha : 33 Vendndodhja : durres Hobi : lloto Koha e lire : gjithandej Piket : 45 Data e regjistrimit : 21/08/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Fri Oct 03, 2008 5:45 pm | |
| per shoqen e ngushte:P
E di E di se te kam shoqe , e di se shok me ke, por keshtu e beri,perenida mes nesh te lined dahuria ndosht ste pelqj por ndoshta te nervozoj por te them te drejten ty te dashuroj eshte marrezi per mu e di se gabova shokun qe ke me ty u dashurua | |
|
| |
aurel_m131 Adoleshent progresiv
Numri i postimeve : 222 Mosha : 33 Vendndodhja : ---- Hobi : ---- Koha e lire : ---- Piket : 0 Data e regjistrimit : 08/09/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Sat Oct 04, 2008 5:27 pm | |
| sikur dashuria te kishte dy emra, un do te isha shpirti, ndersa ti zemra. Un shpirtin do ta ndaja me ty, qe ne zemren tende e qendronim te dy... | |
|
| |
hot_spicy Adoleshent energjik
Numri i postimeve : 15511 Mosha : 32 Vendndodhja : ♥♥14 dhjetor 2008 ♥♥ Hobi : Te kujtoj kohet e shkuara... Koha e lire : ♥♥Flas ne cel me amoren ♥♥ Piket : 10435 Data e regjistrimit : 12/11/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Sun Nov 30, 2008 1:13 am | |
| SA I KULLAR ESHTE HORIZONTI PO KY TRISHTIM? NESE DO TE IKESH ,DO TE KTHEHESH BEFAS SA I BRILANTSHEM HORIZONTI!!!! PO KY TRISHTIM? EJA MES KRAHEVE TE MI NUK I SHEH SI LARGOHEN??? OH C'PERFLAKJE E HORIZONTIT PO KY TRISHTIM???? DIGJU ME MUA DHE ME TE!!!! | |
|
| |
Numri i postimeve : 15511 Mosha : 32 Vendndodhja : ♥♥14 dhjetor 2008 ♥♥ Hobi : Te kujtoj kohet e shkuara... Koha e lire : ♥♥Flas ne cel me amoren ♥♥ Piket : 10435 Data e regjistrimit : 12/11/2008
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Sun Nov 30, 2008 1:17 am | |
| NESE KERKON TE VISH E NUK VJEN DOT SE NJE DET I TERE TE PENGON NGA BREGU NE BREG DO SHTRIJ TRUPIN TIM DHE TI MOS EC POR VRAPO NESE DIKU RRETH ZEMRES TE DHEMB DHE FRYME NUK MUND TE MARRESH DOT ME THUAJ NESE PER MUA NEVOJE KE JAM MJEKU ME I MIRE NE BOTE ME THUAJ NE DO TE BEHEM TOKE TE GJESH QETESI TE PERJETSHME PA MUND TE BEHEM AJER MUSHKERITE TE TI NGOP PA MUND TE BEHEM DITE NATE TINGULL SA PER NJE KENGE PA MUND TE JEM POEME VETEM ME NJE VARG.... ME THUAJ A DO TE VISH??????? | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Sun Nov 30, 2008 1:21 am | |
| HESHT!!!! VEC EJA.... MOS I NGATERRO SHTIGJET... NE ME PAFSH NE SY STI DUA LOTET NE ME PAFSH NE SY STI DUA FJALET NE ME PAFSH NE SY SHPIRTIN STA VRAS HESHT!!!VEC EJA..... QE ORA ZERO MBI DASHURINE TONE TE MOS TROKASE.... | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Sun Nov 30, 2008 1:24 am | |
| KUR UNE RENDJA PAS TEJE NE CMENDURINE E TONES DASHURI TI HUMBJE NE PASIONIN HELMUES TE AFSHIT TE NJE TJETRE ISHTE VEC AJO PER TY!!!!! TANI QE TI REND PAS MEJE SI I CMENDUR... UNE KAM DAL NGA CMENDURIA... | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Sun Nov 30, 2008 1:32 am | |
| NESE NE JETE DASHURON DIKE .... ME DASHURO MUA NESE NE JETE ADHURON DIKE ...ME ADHURO MUA NESE ENDERRON DIKE ....PJESE E ENDRRES DUA TE JEM SEPSE ZEMRA IME TE DO TE LUTEM DASHURINE TIME PRANO.... | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Sun Dec 07, 2008 7:31 pm | |
| sot imazhin tend qielli po ma kujton rrugeve te ketij qyteti ku endem pasditeve vone!!
Eci e harruar ne kete asfalt pafund me sy e shpirt lenduar por ti nuk je askund
Perpiqem te te gjej te ndjej ne perqafim zgjas duart te te prek por ti je thjesht vegim
Peng me mbeti puthja dhe fjala "te dua" i mungon ti ketij qyteti me mungon dhe mua | |
|
| |
| Titulli: Re: Poezi dashurie. Sun Dec 07, 2008 7:34 pm | |
| Mban mend??? Kesaj rruge dolem naten e lamtumires Fjalet qe dot nuk i folem Shiu ja tha erresires S'di sonte ketej si kalova Dhe kohet si lashe menjane Befas mu duk se degjova Dy zera si zerat tane NJeri dic foli per mallin Tjetri sikur psheretiu I dashur ne ishim valle??? Apo erresira dhe shiu???? | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi dashurie. | |
| |
|
| |
| Poezi dashurie. | |
|