Facebook Page | Me pas sygjeroja dhe miqve;)
|
Sondazh | | cfare preferoni te pini me shpesh? | cigare | | 17% | [ 6 ] | birre | | 29% | [ 10 ] | pije te ftohta (sheno cfare) | | 31% | [ 11 ] | pije te nxehta (sheno cfare) | | 23% | [ 8 ] |
| Totali i votave : 35 |
|
November 2024 | Mon | Tue | Wed | Thu | Fri | Sat | Sun |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Patinazhi | |
| | Autori | Mesazh |
---|
hot_spicy Adoleshent energjik
Numri i postimeve : 15511 Mosha : 32 Vendndodhja : ♥♥14 dhjetor 2008 ♥♥ Hobi : Te kujtoj kohet e shkuara... Koha e lire : ♥♥Flas ne cel me amoren ♥♥ Piket : 10435 Data e regjistrimit : 12/11/2008
| Titulli: Patinazhi Wed Aug 05, 2009 9:55 am | |
| Patinazhi paraqet aktin e tė rrėshqiturit me patina mbi akull. Nė pėrgjithėsi patinazhi ėshtė i njohur si sport artistik ku rrėshqitėsit solo ose nė grupe nga dy garojnė nė gara tė ndryshme kombėtare dhe ndėrkombėtare. PATINAZHI NĖ AKULL Historia Nuk dihet koha e saktė si dhe vetė procesi se si njerėzit filluan tė mėsojnė tė rrėshqasin mbi akull edhe pse arkeologėt besojnė qė ky aktivitet ka qenė gjithmonė mjaft i pėrhapur. Fakti qė patinazhi nė akull ka qenė i pėrshtatshėm dhe efikas pėr tė kaluar hapėsira tė gjera dhe tė akullta ėshtė dėshmuar edhe nė bazė tė gjurmėve arkeologjike, me ērast janė gjetur patina tė mbaruara nga eshtrat e kafshėve primitive nė vendet siē janė Rusia, Skandinavia, Britania e Madhe, Holanda, Gjermania si dhe Zvicra. Patinat mbaroheshin nga eshtrat e kafshėve siē janė kali, gjedhet dhe dreri verior. Eshtrat shtypeshin gjersa tė formohej njė shtresė e rrafshėt rrėshqitėse dhe lidheshin pėr kėmbė pėrmes lidhėseve. Patinat e dikurshme nuk pėrdoreshin si patinat moderne. Nė atė kohė, ato pėrdoreshin duke e shtyrė njė shtizė e cila i ndihmonte personit tė lėvizte mbi akull. Me ndihmėn e kėtyre patinave, personi mund ti kalonte pėrafėrsisht katėr kilometra nė orė dhe tė shpenzonte shumė mė pak energji se sa tė provonte tė ecė kėmbė pėrmes liqenit tė mbuluar me akull. Sipas njė studimi tė bėrė nga Federico Fermenti nga Universiteti i Oksfordit del se rrėshqitja mė e hershme mbi akull ka filluar nė Finlandėn jugore para pėrafėrsisht 4000 viteve. Zhvillimi i patinave Tehet e mprehta pėr patina u shpikėn nga holandezėt nė shekullin e 13-tė ose nė shekullin e 14-tė. Kėto patina mbaroheshin nga ēeliku me tehe tė mprehta nė pjesėn e poshtme pėr ta lehtėsuar lėvizjen. Konstruksioni i patinave moderne ka mbetur kryesisht i ngjashėm me konstruksionin e kėtyre patinave. Ndryshimi i vetėm madhor nė dizajnin e patinave pėr akull pasoi shumė shpejt. Pėrafėrsisht po nė atė kohė kur patinave iu shtuan tehet e mprehta, edhe njė holandez, i cili punonte si shegert i njė zdrukthėtari, bėri eksperiment me proporcionin e gjatėsisė dhe gjerėsisė sė tehut tė metaltė tė patinave duke prodhuar kėshtu njė dizajn i cili ka mbetur pothuajse i pandryshuar gjer nė ditėt e sotme. Personi i cili rrėshqet mbi akull nuk ishte mė i detyruar tė pėrdorė thupra pėr shtytje kurse lėvizja mbi patina fitoi tani shumė mė tepėr liri dhe stabilitet | |
| | | Child In Time Moderatore
Numri i postimeve : 9831 Mosha : 34 Vendndodhja : At the Hill of Madness Koha e lire : sex drugs & rock n roll Piket : 5367 Data e regjistrimit : 19/07/2008
| Titulli: Re: Patinazhi Wed Aug 05, 2009 3:50 pm | |
| sport interesant,ka edhe ktu ntiran nji piste patinazhi por skam qen najher un jam eksperte e patinave jo ne akull e kam fjalen per kto | |
| | | Lacuna_Coil Administratore
Numri i postimeve : 18764 Mosha : 33 Vendndodhja : Finlanden se nderroj me asgje ne bot...:(:( Hobi : cte dali perpara,mjfaton tme pelqej..... Koha e lire : e lire le te mbetet....dhe me te,te bashkohet dhe my kitare :P Piket : 5690 Data e regjistrimit : 29/06/2008
| Titulli: Re: Patinazhi Wed Aug 05, 2009 4:00 pm | |
| du e du e du kte sport, gjithmon e shof ne tv. mmm sa i bukur esht dreqi | |
| | | H_boy354 Web-master
Numri i postimeve : 3566 Mosha : 33 Vendndodhja : around in elbasan or somewhere else... Hobi : makinat, ma heqin trunin po edhe un ama!!! Koha e lire : kafe, internet, xhiro me makine Piket : 3475 Data e regjistrimit : 30/05/2009
| Titulli: Re: Patinazhi Wed Aug 05, 2009 4:39 pm | |
| nuk me pelqe se e kam thy nje her qafen | |
| | | DarkVampire666 Adoleshent progresiv
Numri i postimeve : 124 Mosha : 32 Vendndodhja : home Piket : 140 Data e regjistrimit : 04/08/2009
| Titulli: Re: Patinazhi Wed Aug 05, 2009 6:10 pm | |
| mu m pelq sh fare ky sport...e kam provu iher ene kam ren mrapsht shkurt muhabetit jam ty n mes po zbor i punoj patinave t tjera jo ktyre te akullit...po n pergjithsi te patinat shfre gjith ate q ndjej per momentin...ene n akull megjithse ndonjeher perfundoj buuuuuumb | |
| | | Lacuna_Coil Administratore
Numri i postimeve : 18764 Mosha : 33 Vendndodhja : Finlanden se nderroj me asgje ne bot...:(:( Hobi : cte dali perpara,mjfaton tme pelqej..... Koha e lire : e lire le te mbetet....dhe me te,te bashkohet dhe my kitare :P Piket : 5690 Data e regjistrimit : 29/06/2008
| Titulli: Re: Patinazhi Wed Aug 05, 2009 6:22 pm | |
| per her te par i kam vesh patinat kur kam qen 6 vjec, jo akulli eeee. e zezaaa lash nam , ndjehesha pak a shum s loder e komanduar,por kishte humb telekomanda | |
| | | hot_spicy Adoleshent energjik
Numri i postimeve : 15511 Mosha : 32 Vendndodhja : ♥♥14 dhjetor 2008 ♥♥ Hobi : Te kujtoj kohet e shkuara... Koha e lire : ♥♥Flas ne cel me amoren ♥♥ Piket : 10435 Data e regjistrimit : 12/11/2008
| Titulli: Re: Patinazhi Fri Aug 07, 2009 9:34 pm | |
| se kam prvu kurre por e kthej koken 360 grade kur shikoj njerez te tille ne rruge a ca qefffffffffiiiiiiiiiiiiiiii | |
| | | hot_spicy Adoleshent energjik
| Titulli: Re: Patinazhi Sat Mar 13, 2010 6:29 pm | |
| mezi pres ta provoj naiher kur tme vi rasti ne CITY PARK | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: Patinazhi | |
| |
| | | | Patinazhi | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |